top of page

Interaktivt verktøy for læring, aktiv elevdetakelse og engasjement

Hva er Lumio?

Lumio by SMART er en interaktiv pedagogisk programvare som inviterer til aktiv elevdeltakelse gjennom interaktive oppgaver, spill og aktiviteter. Lag presentasjoner med gode verktøy for læring, variasjon og individuell tilpasning, eller bruk ferdige læringsopplegg fra Smartskole - helt gratis!

Guide_mockup_2.png

Last ned vår guide til pedagogiske løsninger fra SMART

I denne guiden finner du informasjon som hjelper deg i gang med pedagogisk bruk av SMART i undervisningen din. Du vil bli godt kjent med SMART Board og SMART sine pedagogiske programvarer, i tillegg til at du får et innblikk i hvordan du kan

bruke Smartskole.no for å få enda bedre utbytte av teknologien du har tilgjengelig.

Har du lisens på SMART? Da har du tilgang på mer enn ubegrenset lagringsplass i Lumio!

Lumio trans rektangel.png

Lumio by SMART

For deg som vil lage interaktive undervisningsopplegg som skaper engasjement, variasjon og elevaktivitet. Med SMART-lisens har du ubegrenset lagringsplass til dine interaktive undervisningsopplegg i skyen.

Les mer

Notebook_ny.png

SMART Notebook Plus

For deg som vil lage interaktive undervisningsopplegg på PC og har behov for digitale matematikkverktøy. Med SMART-lisens har du tilgang på fullversjonen av SMART Notebook.

Les mer

SB_4x.png

Synkronisering av filer

Logg på SMART Board for å få tilgang på ditt private område. Med SMART-lisens kan du synkronisere filer mellom SMART Board og Lumio by SMART.

Les mer

Verktøy for læring, variasjon og tilpasning for elever på alle klassetrinn

Lumio by SMART gjør det enkelt for læreren å legge til rette for tilpasninger for den enkelte elev med verktøy for opplesing av tekst, lydopptak for muntlig veiledning og mulighet til å gi elevene kontroll over egen progresjon underveis i undervisningsøkten.

Aktive elever

Tilpasset opplæring

Læringsverktøy

1 1 1 2

Vurdering

Alt arbeid lagret i skyen

Lumio by SMART er et skybasert program. Det betyr at du slipper å laste ned et program for å ta i bruk det pedagogiske verktøyet - verken når du produserer eller gjennomfører læringsopplegget ditt sammen med elevene.

Bli kjent med pedagogiske muligheter i Lumio by SMART 

I Lumio by SMART finner du mange gode verktøy som gjør det enkelt å legge til rette for at elevene kan kjenne på læringsglede og mestring i klasserommet

Inviter elevene til aktiv deltakelse

Inviter elevene dine til å se presentasjonen din og interagere med innholdet på sine egne enheter. Elevene kobler seg på Lumio ved å gå til HelloSmart.com. Her fyller de inn klassekoden din for å få tilgang til de pedagogiske verktøyene du har lagt til i læringsopplegget ditt.

Spillbaserte aktiviteter

I Lumio finner du 12 foskjellige spill og aktiviteter hvor du kan definere innholdet i form av tekst og bilder. Gi hyppige og umiddelbare tilbakemeldinger til elevene dine, eller gjennomfør tester med oversiktlige rapporter som kan eksporteres til Excel.

Engasjerende leser

Elevene kan lytte all tekst du legger til i presentasjonen din med Engasjerende leser. Med Engasjerende leser kan elevene trykke på enkeltord for å se  illustrasjoner som beskriver ordet, markere ordklasser og oversette teksten til andre språk. 

Lydopptak

Legg til rette for auditiv støtte i undervisningen. Spill inn opptil 5 minutter med lyd til hver side i presentasjonen din. Lydklippet kan spilles av fra klassens felles skjerm eller fra elevenes egne enheter.

Interaktive oppgaver

Lag egne interaktive oppgaver til dine undervisningsemner. Inviter elevene til å formidle sin kunnskap og forståelse gjennom visuelle oppgaver med en kombinasjon av bilde, tekst, lyd og video. 

Elevenes arbeid kan vises på lærerens enhet i sanntid og lagres for veiledning og vurdering underveis eller etter endt undervisning.

Videoer fra YouTube

Legg til videoer fra YouTube i presentasjonen din. Med YouTube i Lumio kan elevene spille av videoene fra egne enheter uten å bli forstyrret av reklame eller automatisk avspilling av andre videoer enn de du legger til i læringsopplegget.

bottom of page